۲۸ دى ۱۳۹۸

لوله های  PVC تحت فشار  در زیر جاده ها

برخی از طراحان به دلیل نگرانی از بارهای ترافیکی در استفاده از لوله های تحت فشار PVC مردد هستند. این نگرانی ها مبتنی بر اطلاعات اشتباهی است که توسط سایر ذینعان مواد لوله های رقابتی منتشر می شود.

سرویس ترجمه انجمن لوله و اتصالات پی وی سی، واقعیت این است که لوله پی وی سی  بیش از 50 سال است که با موفقیت در زیر جاده ها مورد استفاده قرار گرفته است.

ملاحظات طراحی برای تمام لوله ها در زیر جاده

•  مواد گرانولی تعیین شده برای بستر جاده دارای مدول خاک بالاست و تکیه گاه جانبی بسیار خوبی را برای لوله های انعطاف پذیر ارائه می دهد.

•   بارهای ساختمانی باید در نظر گرفته شوند.

•  لوله ها باید به اندازه کافی عمیق دفن شوند تا از ایجاد مزاحمت در تغییر مسیرهای آینده در جاده ها اجتناب شود.

•  حداقل عمق پوشش باید حفظ شود.

•   باید از تکنیک های مناسب تراکم استفاده شود.

طراحی با لوله های  PVC تحت فشار

لوله های  PVC می توانند در جهت طولی یا عرضی در زیر جاده ها نصب شوند.

ضخامت دیواره مورد نیاز برای طراحی فشار، سفتی مناسب لوله را برای جلوگیری از انحراف بیش از حد ( تغییر شکل) در شرایط بار ترافیکی متداول فراهم می آورد.

با روش های طراحی و تکنیک های نصب مناسب، کلیه رده های فشاری لوله  PVC در زیر معابر، مناسب هستند . در زیر نمونه هایی از طراحی متداول که از بارها و انواع خاک یکسان استفاده شده اما در عمق دفن متفاوت است، نشان داده شده است.

تغییر شکل لوله ها برای  PVC AWWA C900، DR51 PC80، DR25 PC165 و DR18 PC235 مقایسه شده است. مقادیر تغییر شکل برای لوله ها در سه رده فشاری در عمق های دفن 1 و 4 و 12 فوتی از سطح زمین در جدول زیر نشان داده شده است.

تمام محاسبات با استفاده از معادله اصلاح شده آیوا با پارامترهای زیر انجام شد.

•  بار زنده: بار کامیون HS20
•  سایز لوله : 300  میلیمتر
•  مدول خاک(E’)  >  PSI 3000
•  لوله ثقلی( بدون فشار)
•  تغییر شکل مجاز% 7.5 در AWWA C605

نتایج نشان می دهد که کاهش قابل توجهی در تغییر شکل لوله های  PVC با دیواره ضخیم تر وجود ندارد و تمام لوله های  PVC تحت فشار برای استفاده در زیر جاده ها در انواع شرایط خاک مناسب هستند. برای تمامی حالات ضریب ایمنی بسیار بالاست.

لوله های  PVC تحت فشار مناسب برای کاربرد در زیر جاده ها

لوله های  PVC تحت فشار بیش از 5 دهه است که در زیر جاده ها با موفقیت عمل کرده است. حتی لوله های  PVC،AWWA C900 با نازک ترین ضخامت دیواره در شرایط بار متداول در جاده ها دچارتغییر شکل بیش تر از حد مجاز نخواهد شد. لوله های  PVC همچنین از تخریب نمکی مصون است و تحت خوردگی داخلی و خارجی قرار نمی گیرد. علاوه بر این  لوله های  PVC دارای طول عمر مفید 100سال است که  دارای کمترین میزان نرخ شکست در بین تمامی مواد لوله و محل های اتصال بدون نشتی است. سازمان های خدمات شهری باید در استفاده از  PVC برای خطوط لوله تحت فشار خود در جاده ها احساس اطمینان کنند.

تعرفه تبلیغات انجمن پی وی سی